
Recepty
Zemiaková polievka na kyslo s vajíčkom (ľahká verzia)
Ingrediencie (cca 4 porcie):
-
4 väčšie zemiaky
-
1 malá cibuľa
-
1 PL masla alebo oleja
-
1 ČL mletej sladkej papriky
-
1 bobkový list
-
2 PL octu (alebo podľa chuti)
-
1 vajce na osobu
-
Soľ, čierne korenie
-
Petržlenová vňať na ozdobu
Postup:
-
Na masle (alebo oleji) opražíme nakrájanú cibuľku do sklovita, pridáme papriku a hneď zalejeme vodou (cca 1 liter).
-
Pridáme ošúpané, nakrájané zemiaky, bobkový list, osolíme a varíme do mäkka (cca 15 min).
-
Keď sú zemiaky mäkké, dochutíme octom a čiernym korením.
-
Nakoniec do horúcej polievky opatrne rozklepeme vajcia (alebo si ich môžeme vopred uvariť natvrdo a pridať do taniera).
-
Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s krajcom chleba.
Recepty, ktoré chutia
Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, nedeľným obedom alebo niečim špeciálnym či zdravým, tu nájdete možno tu správnu inšpiráciu.
Vyberáme nie len chutné recepty ale snažíme sa aj tradičné nahradiť niečim novým a zdravším.
Prajeme chutný zážitok.