Člen medzinárodnej skupiny CBA

Recepty

Grilované červené zemiaky v alobale

Grilované červené zemiaky v alobale

Jednoduchá rýchla maškrta

Približný čas prípravy: 30 minút

Potrebujeme:

  • 1/2kg alebo 1kg červených zemiakov
  • 1/2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie
  • cesnakový a cibuľový prášok
  • olivový olej
  • sušená bazalka a petržlenová vňať
  • čerstvé bylinky na ozdobenie

Postup:

Červené zemiaky na rozdiel od ostatných zemiakov majú jemnejšiu šupku.

Zemiaky si nakrájáme na štvrťky a zmiešame so všetkými ingredianciami. Zemiaky zabalíme do alobalu a dáme na gril, alebo pečieme v rúre. Približne 20 minút.

Nakoniec ozdobíme čerstvými bylinkami.

Veggie tip: K zemiakom môžete pridať aj ďalšiu zeleninu - cuketu, mrkvu, akúkoľvek zeleninu, ktorú máte radi.

Zemiaky môžeme použiť ako prílohu, alebo len ako rýchlu chuťovku.

Viete, že zemiaky:

  • majú v sebe skoro 80% vody
  • sú bohaté na výživné škroby. Obsahujú množstvo mikronutrientov - vitamíny A, B1, B2 a B6 a dokonca štyrikrát viac vitamínu C než jablká alebo hrušky
  • sú jedinečným a mimoriadne bohatým zdrojom minerálov a stopových prvkov, ako sú draslík, horčík, zinok, vápnik, fosfor, železo, meď, fluór, sodík, chróm a ďalšie.
  • obsahujú špeciálnu kyselinu fenolovú, ktorá pôsobí proti škodlivým baktériám a vírusom

Recepty, ktoré chutia

Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, nedeľným obedom alebo niečim špeciálnym či zdravým, tu nájdete možno tu správnu inšpiráciu. 

Vyberáme nie len chutné recepty ale snažíme sa aj tradičné nahradiť niečim novým a zdravším. 

Prajeme chutný zážitok.