
Recepty
Rybie filé a s hráškovým pyré ako z reštaurácie!
Chcete si dopriať jedlo, ktoré je jednoduché na prípravu, a pôsobí ako z prvotriednej reštaurácie? Rybie filé s hráškovým pyré je presne takou voľbou. Kombinácia jemného filé s vôňou horčicových semiačok a krémového hráškového pyré s maslom a smotanou vytvára dokonalú rovnováhu chutí.
RYBIE FILÉ S HRÁŠKOVÝM PYRÉ
4 PORCIE, PRÍPRAVA 25 MINÚT, VARENIE 25 MINÚT
Potrebujete:
Na filé:
-
400 g Frizanto filé porcie bez pridanej vody
-
1 lyžička horčicových semiačok
-
soľ
-
CBA čierne korenie mleté
-
2 lyžice olivového oleja
Na hráškové pyré:
-
200 g zemiakov
-
4 lyžice CBA tradičného masla
-
1 šalotka
-
300 g Frizanto hlbokozmrazeného hrášku
-
100 ml vody
-
soľ
-
CBA čierne korenie mleté
-
100 ml CBA smotany na šľahanie 31%
-
čerstvý kôpor
-
citrón na podávanie
POSTUP:
-
Porcie filé posypte rozdrvenými horčicovými semiačkami, okoreňte a dajte bokom.
-
Do hrnca dajte variť očistené a na malé kúsky nakrájané zemiaky. Varte približne 10 až 15 minút.
-
V panvici roztopte maslo, pridajte na drobno nakrájanú šalotku a orestujte. Pridajte rozmrazený hrášok, soľ, korenie podľa chuti, podlejte vodou a varte, kým sa tekutina nezredukuje. Odstavte. 3 lyžice hrášku si odložte bokom na ozdobenie, zvyšný hrášok spolu s lyžicou kôpru rozmixujte.
-
Potom hrášok, smotanu pridajte k scedeným zemiakom. Všetko dobre roztlačte alebo rozmixujte na hladké pyré. Ochutnajte a podľa potreby dosoľte.
-
Na panvici zohrejte olej, vložte filé a opečte z oboch strán. Osoľte podľa chuti.
-
Na tanier naložte hráškové pyré, navrch uložte opečené filé, ozdobte odloženým hráškom a čerstvým kôprom. Podávajte s plátkom citróna na ochutenie ryby.
Recepty, ktoré chutia
Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, nedeľným obedom alebo niečim špeciálnym či zdravým, tu nájdete možno tu správnu inšpiráciu.
Vyberáme nie len chutné recepty ale snažíme sa aj tradičné nahradiť niečim novým a zdravším.
Prajeme chutný zážitok.