Člen medzinárodnej skupiny CBA

Recepty

Pizzový vianočný stromček

Pizzový vianočný stromček

Toto si zamilujete nielen na Vianoce :) Pizzový vianočný stromček je plnený špenátovým dipom a poliaty cesnakovým maslom.

Približný čas prípravy: 30 minút

POTREBUJEME:

  • cesto na pizzu mrazené alebo domáce, ako to máte radi
  • rozmrazený mrazený špenát vyžmýkaný do sucha
  • smotanový syr
  • 2 strúčiky roztlačeného cesnaku 
  • 1/2 čl soli
  • 1/2 čl cibuľového prášku
  • 1/4 čl čili
  • 1 1/2 čl talianske korenie, (alebo provensálske korenie, oregano, bazalka - podľa chuti)
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • 1 šálka strúhaného syra čedar, alebo mozzarella
  • 2 lyžice masla
  • 1/2 čl sušeného cesnaku

POSTUP:

Pizzové cesto odrežeme tak, aby nám vznikli 2 trojuholníky. 

Rúru predhrejeme na cca 200 stupňov.

V miske vyšľaháme špenát a smotanový syr. Pridáme cesnak, soľ, cibuľový prášok, čili prášok, talianske korenie a premiešame. Pridáme parmezán a 1/2 syra čedar alebo mozzarelly a šľaháme, pokým sa všetko nespojí.

Vzniknutou plnkou potrieme jeden trojuholník pizzového cesta. Posypeme druhou polovicou čedaru alebo mozzarelly.

Prikryjeme druhým trojuholníkom pizzového cesta. Tak aby nám vznikol tvar stromčeka. Kraje poriaden pritlačíme.

Nožíkom naznačíme v strede kmeň, pozor neprekrajujeme. Narežeme jednotlivé konáriky. Od okrajov stromčeka po kmeň. Pri konárikoch cesto už úplne prerežeme. Konáriky zrolujeme.

Pečieme cca 22 minút do zlatohneda.

Upečený stromček potrieme roztopeným maslom zmiešaným s cesnakovou soľou a korením. 

Dobrú chuť.

Dajte nám vedieť, ako sa vám stromček podaril. Podeľte sa o foto - označte nás na Instagrame @cbakomfos


Recepty / Pizzový vianočný stromček  - video

Recepty, ktoré chutia

Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, nedeľným obedom alebo niečim špeciálnym či zdravým, tu nájdete možno tu správnu inšpiráciu. 

Vyberáme nie len chutné recepty ale snažíme sa aj tradičné nahradiť niečim novým a zdravším. 

Prajeme chutný zážitok.