Recepty
Tekvicové farfalle
JESENNÉ MENU
Jeseň je tu a s ňou aj obdobie chladnejších večerov so šálkou čaju v rukách, farebných listov pod nohami, no bezpochyby aj obdobie tekvicových receptov. Tekvica môže byť či už dekoráciou vo vašej domácnosti no aj chutnou a výživnou ingredienciou v kuchyni.
Účinky tekvice pre vaše zdravie a telo:
- Tekvica podporuje trávenie a teda pomáha sa nám zbaviť prebytočných kilogramov
- Tekvicové jadierka spomaľujú proces starnutia.
- Obsahuje vitamín A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C,E, K, ďalej draslík, vápnik, sodík, horčík, železo, mangán, fosfor, železo a meď.
- Posilňuje imunitu
- Tekvica je prospešná pre zdravé oči, srdce, pokožku, atď.
Receptov z tekvice je mnoho a vieme si naozaj z nej pripraviť od omáčok az po koláče všeličo chutné.
My v CBA Komfos sme si pripravili tekvicovú omáčku na cestoviny s kozím syrom a šalviou. Jednoduchý, rýchly a chutný recept! Máme overené. :)
POTREBUJEME:
- Tekvicu - môžete použiť maslovú či hokkaido (2 porcie = polovica tekvice, 4 porcie = celá tekvica)
- Cestoviny podľa chuti - my sme použili CBA farfalle (na 2 porcie vám stačí 200g cestovín)
- Smotanu na varenie - my sme vyskúšali vegánsky krém na varenie (aj keď nie sme vegáni a chutilo!)
- Šalotku
- Kozí alebo ovčí syr
- Čerstvú šalviu, ktorú nám doniesla kolegyňa zo záhradky
- Olivový olej
- Soľ
- Čierne korenie
POSTUP:
Nakrájame tekvicu na kocky a krátkou osmažíme v hrnci na olivovom oleji spolu so šalotkou, šalviou, štipkou soli a čiernym korením. Zalejeme vodou a varíme, neskôr pridáme vegánsky krém na zahustenie. Nakoniec rozmixujeme (ponorným mixérom alebo v kuchynskom mixéri)
Medzitým varíme cestoviny.
Do rozmixovanej tekvicovej omáčky primiešame nastrúhaný kozí alebo ovčí syr.
Vzniknutou omáčkou zalejeme cestoviny. Vrch ozdobíme syrom, šalviou a tekvicovými semiačkami.
Dobrú chuť
Recepty, ktoré chutia
Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, nedeľným obedom alebo niečim špeciálnym či zdravým, tu nájdete možno tu správnu inšpiráciu.
Vyberáme nie len chutné recepty ale snažíme sa aj tradičné nahradiť niečim novým a zdravším.
Prajeme chutný zážitok.