Člen medzinárodnej skupiny CBA

Recepty

STEAKY Z KRKOVIČKY v medovo-pivnej marináde

STEAKY Z KRKOVIČKY v medovo-pivnej marináde

Chutný obed

Približný čas prípravy: 30 minút

Potrebujeme:

  • Bravčovú krkovičku (s kosťou - steaky sú lahodnejšie) – cca 1kg
  • Zemiaky – 2 ks/osoba
  • Tekvica Hokkaido – 1 ks
  • Na marinádu: tmavé pivo, med, chilli, cesnak, soľ, čierne korenie a prípadne aj čerstvá petržlenová vňať alebo rozmarín

Postup:

Ako príloha sa zvolili opekané zemiaky a tekvica. No môže sa dať čokoľvek podľa chuti.
Umyté zemiaky v šupke si predvaríme v slanej vode a nakrájané spolu s tekvicou pečieme  na 180° cca 35 min.
Krkovičku si nakrájame na 1-2 cm hrubé steaky. Vložíme ich na 12 hodín do marinády a potom ich obojstranne opečieme buď na panvici alebo v trúbe pri cca 200° po dobu 20-25min.

Hotovo - dobrú chuť :)


Recepty, ktoré chutia

Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, nedeľným obedom alebo niečim špeciálnym či zdravým, tu nájdete možno tu správnu inšpiráciu. 

Vyberáme nie len chutné recepty ale snažíme sa aj tradičné nahradiť niečim novým a zdravším. 

Prajeme chutný zážitok.