Člen medzinárodnej skupiny 

Recepty
Netradične tradičné zemiakové placky
Krémové, svieže a extra chrumkavé
Potrebujeme:
- 4 veľké zemiaky strúhané nahrubo
- 1 menšia cuketa strúhaná a vyžmýkaná
- 2PL lyžice hladkej múky alebo kukuričnej pre bezlepkovú verziu
- 100g bryndze
- 2 strúčiky cesnaku pretlačené
- 1ČL sušeného majoránu
- 1ČL nasekanej pažítky alebo petržlenovej vňate
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
NA OZDOBU:
kyslú smotanu, bylinky, pre luxusnejšiu verziu údený losos
POSTUP:
- Príprava cesta: Zemiaky a cuketu nastrúhame, osolíme a necháme chvíľu odstáť. Potom ich dôkladne vyžmýkame, aby sme odstránili prebytočnú vodu.
- Dochutenie: Pridáme vajce, múku, bryndzu, cesnak, majorán, pažítku, soľ a korenie. Dobre premiešame.
- Smaženie: Na panvici rozohrejeme olej a lyžicou formujeme menšie placky. Opekáme ich z oboch strán do zlatohneda.
- Podávanie: Podávame s kyslou smotanou, posypané čerstvými bylinkami alebo s údeným lososom pre luxusnejší variant.
Tento recept prináša krémovú konzistenciu bryndze, sviežosť cukety a extra chrumkavosť. Dobrú chuť!
Recepty, ktoré chutia
Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, nedeľným obedom alebo niečim špeciálnym či zdravým, tu nájdete možno tu správnu inšpiráciu.
Vyberáme nie len chutné recepty ale snažíme sa aj tradičné nahradiť niečim novým a zdravším.
Prajeme chutný zážitok.