Člen medzinárodnej skupiny CBA

Recepty

Netradične tradičné zemiakové placky

Netradične tradičné zemiakové placky

Približný čas prípravy: 45 minút

Krémové, svieže a extra chrumkavé

Potrebujeme: 

  1. 4 veľké zemiaky strúhané nahrubo
  2. 1 menšia cuketa strúhaná a vyžmýkaná 
  3. 2PL lyžice hladkej múky alebo kukuričnej pre bezlepkovú verziu
  4. 100g bryndze
  5. 2 strúčiky cesnaku pretlačené
  6. 1ČL sušeného majoránu
  7. 1ČL nasekanej pažítky alebo petržlenovej vňate 
  8. soľ a čierne korenie podľa chuti 
  9. olej na vyprážanie 

NA OZDOBU: 

kyslú smotanu, bylinky, pre luxusnejšiu verziu údený losos

POSTUP:

  1. Príprava cesta: Zemiaky a cuketu nastrúhame, osolíme a necháme chvíľu odstáť. Potom ich dôkladne vyžmýkame, aby sme odstránili prebytočnú vodu.
  2. Dochutenie: Pridáme vajce, múku, bryndzu, cesnak, majorán, pažítku, soľ a korenie. Dobre premiešame.
  3. Smaženie: Na panvici rozohrejeme olej a lyžicou formujeme menšie placky. Opekáme ich z oboch strán do zlatohneda.
  4. Podávanie: Podávame s kyslou smotanou, posypané čerstvými bylinkami alebo s údeným lososom pre luxusnejší variant.

Tento recept prináša krémovú konzistenciu bryndze, sviežosť cukety a extra chrumkavosť. Dobrú chuť!

Fotogaléria

Recepty / Netradične tradičné zemiakové placky  - foto

Recepty, ktoré chutia

Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, nedeľným obedom alebo niečim špeciálnym či zdravým, tu nájdete možno tu správnu inšpiráciu. 

Vyberáme nie len chutné recepty ale snažíme sa aj tradičné nahradiť niečim novým a zdravším. 

Prajeme chutný zážitok.