Člen medzinárodnej skupiny CBA

Recepty

Tekvicová roláda

Tekvicová roláda

Približný čas prípravy:

Tekvicová roláda

Máme pre vás opäť zaujímavý a jednoduchý jesenný recept, ktorého základnou surovinou nie je nik iný ako tekvica. Veď prečo nie, jeseň bez tekvice nemôže ani byť. Tekvica je výbornou ingredienciou pre krémové polievky, prívarky či rizotá, no častokrát aj pre zákusky a koláče.

Tento recept pripravila Nika, na instagrame nájdeš jej recepty tu: in_inthektichen heart

POTREBUJEME:

Cesto:
3 vajcia
200g tekvicové pyré (môžete kúpiť alebo pripraviť z upečených kúskov tekvice, ktoré rozmixujete dohladka)
100g erythritol
100g hladká špaldová múka
Štipka soli
1čl prášok do pečiva
Koreniny (spoločne 2čl) – perník, škorica, muškátový oriešok, mletý zázvor

Krém:
250g jemný tvaroh 
½ bal. vanilkový puding creme ole + 150ml mlieko
½ bal. škoricový cukor
1PL med
1čl mletá škorica
Džem (Nika zmiešala slivkový a ovocné pyré)

POSTUP:

Bielky so štipkou soli vyšľaháme do snehu. Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny. Primiešame tekvicové pyré a následne preosiatu múku a zvyšné suché ingrediencie. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút. Po dopečení stiahneme papier na pečenie, zrolujeme, zabalíme do utierky a necháme vychladnúť.

Pripravíme si puding. K pudingu zašľaháme tvaroh a primiešame škoricu a sladidlo.
Vychladnuté cesto rozbalíme. Potrieme vrstvou džemu a rozotrieme krém. Opatrne zrolujeme. Ak nám zostal krém, potrieme ním aj vrch rolády. Dozdobíme podľa predstáv a odložíme stuhnúť do chladničky na pol hodinku.

DOBRÚ CHUŤ cheeky

Fotogaléria

Recepty / Tekvicová roláda  - foto

Recepty, ktoré chutia

Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, nedeľným obedom alebo niečim špeciálnym či zdravým, tu nájdete možno tu správnu inšpiráciu. 

Vyberáme nie len chutné recepty ale snažíme sa aj tradičné nahradiť niečim novým a zdravším. 

Prajeme chutný zážitok.