Člen medzinárodnej skupiny 

Recepty
Valentínske srdiečka, ktoré chutia ako láska sama!
Valentínske srdiečka, ktoré chutia ako láska sama!
Vôňa lístkového cesta, krémový tvaroh a osviežujúce ovocie v tvare srdca – presne to, čo potrebujete na oslavu lásky! Vytvorte s nami tento sladký dezert, ktorý zaujme nielen chuťou, ale aj svojím romantickým vzhľadom.
SRDIEČKA S TVAROHOM A LESNÝM OVOCÍM
8 AŽ 10 KUSOV, PRÍPRAVA 25 MINÚT, PEČENIE 15 AŽ 20 MINÚT
Potrebujete:
Na tvarohovú náplň:
120 g CBA mäkkého odtučneného tvarohu
50 g práškového cukru
1 žĺtok
1 lyžica CBA Premium smotanového bieleho jogurtu
1 CBA vanilínový cukor
2 lyžičky CBA pudingu v prášku s vanilkovou príchuťou
štipka soli
pol lyžičky kôry s bio citróna
Na srdiečka:
400 g CBA lístkového cesta hlbokozmrazeného
300 g Frizanto hlbokomrazenej zmesi lesného a bobuľového ovocia
1 vajce
3 lyžice krupicového cukru
POSTUP:
- V stredne veľkej miske pomocou elektrického mixéra vymiešajte tvaroh, cukor, žĺtok, jogurt, vanilínový cukor, puding, soľ a citrónovú kôru.
- Na jemne pomúčenej doske rozvaľkajte rozmrazené, ale ešte studené lístkové cesto na hrúbku približne 4 mm. Pomocou formičky vykrajujte srdiečka a preložte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
- Okraje srdiečok potrite rozšľahaným vajíčkom. Potom srdiečka popichajte vidličkou do tvaru srdca, pričom okolo srdca nechajte 1 a pol centimetrový okraj. To pomôže okraju lístkového cesta sa nafúknuť, pričom náplň zostane v strede.
- Na stred srdiečok rozdeľte tvarohovú náplň a na vrch naložte lyžicu rozmrazeného ovocia. koláčiky posypte cukrom a vložte do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečte približne 15 až 20 minút, tak aby okraje získali zlatohnedú farbu.
- Vyberte z rúry, nechajte chvíľu vychladnúť a s láskou podávajte!
Dobrú chuť :)
Recepty, ktoré chutia
Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, nedeľným obedom alebo niečim špeciálnym či zdravým, tu nájdete možno tu správnu inšpiráciu.
Vyberáme nie len chutné recepty ale snažíme sa aj tradičné nahradiť niečim novým a zdravším.
Prajeme chutný zážitok.