Člen medzinárodnej skupiny 

Recepty
Veľkonočný škoricový trhaný chlebík
Veľkonočný škoricový chlebík: Jednoduchý recept krok za krokom.
1 FORMA, PRÍPRAVA 30 MINÚT, PEČENIE 35 AŽ 40 MINÚT, KYSNUTIE
Potrebujete:
Na cesto:
- 220 ml CBA mlieka plnotučného 3,6 %
- 30 g čerstvého droždia
- 2 lyžice krupicového cukru
- 500 g CBA Naša starká pšeničnej múky hladkej špeciál
- pol lyžičky soli
- 100 g CBA tradičného masla
- 1 vajce
Na potretie:
- 100 g CBA tradičného masla
- 40 g trstinového cukru
- 2 balíčky CBA škoricového cukru
- 100 g CBA zmes orechov
POSTUP:
Mlieko jemne zohrejte, len tak aby bolo vlažne. Pridajte droždie, lyžicu cukru, premiešajte a zakryte. Nechajte vzísť kvások.
Do misy vsypte múku, zvyšný cukor, soľ, prilejte aktivované droždie a začnite cesto miesiť. Keď sa začne zmes spájať do cesta, vlejte roztopené, ale nie horúce maslo.
Vypracujte hladké cesto, ktoré vložte do múkou vysypanej misy, prikryte ho a na teplom mieste ho nechajte aspoň hodinu kysnúť.
Kým cesto kysne pripravte si zmes na potretie. Maslo nechajte rozpustiť, pridajte k nemu cukor, škoricu a premiešajte. Nechajte vychladnúť
Vykysnuté cesto preložte na dosku a rozvaľkajte na obdĺžnik hrubý približne pol centimetra. Po celej ploche cesto dobre potrite škoricovým maslom a posypte nasekanými orechmi. Cesto ostrým nožom alebo radielkom pokrájajte na dlhé pásy, ktoré by mali byť široké ako vaša forma na chlebík.
Pásy cesta poukladajte na seba a pokrájajte približne rovnaké štvorce, ktoré poukladajte do chlebíkovej formy nastojato. Formu predtým vyložte papierom na pečenie.
Povrch posypte zvyšnými orechmi a nechajte ešte prikryté podkysnúť 30 minút. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 35 až 40 minút. V polovici pečenia skontrolujte povrch chlebíka a prípadne ho zakryte alobalom. Po upečení nechajte vychladnúť a môžete podávať.
Recepty, ktoré chutia
Či už rozmýšľate nad rýchlou večerou, nedeľným obedom alebo niečim špeciálnym či zdravým, tu nájdete možno tu správnu inšpiráciu.
Vyberáme nie len chutné recepty ale snažíme sa aj tradičné nahradiť niečim novým a zdravším.
Prajeme chutný zážitok.