Valentínske srdiečka v čokoláde

Valentínske srdiečka v čokoláde

Láskyplný dezert bez múky s ovocím a čokoládou.

Ikonka

30 minút

Suroviny:

  • 3 vajcia
  • 1ks vanilkový cukor
  • odmerka proteín čokoláda
  • 1ČL prášok do pečiva
  • štipka soli
  • 2PL kakao
  • 1 mascarpone
  • čučoriedkový džem

Postup

  1. Žĺtka vyšľaháme s cukrom do svetlej peny, pridáme ostatné suroviny a zľahka vmiešame do cesta.
  2. Nakoniec opatrne primiešame sneh z bielkov. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 stupňov 8-10 minút.
  3. Z vychladnutej piškóty vykrajujeme srdiečka, ktoré zlepíme krémom. Krém pripravíme podľa chuti vymiešaním mascarpone s čučoriedkovým džemom. Necháme vychladnúť pol hodiny. Nakoniec namočíme v horkej čokoláde, ozdobíme.

Prajeme dobrú chuť.

Autorom tohto kreatívneho receptu je: michalindaaa