Suroviny:
- 1 hrnček = 200ml
- jablká
- 3 škoricové cukry
- varovú čokoládu+maslo na polevu
- Na cesto:
- 3 hrnčeky polohrubej múky
- 1 hrnček cukru
- 1 a pol hrnčeka mlieka
- 3 vajcia
- pol hrnčeka oleja
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanil.cukor
Postup
- Do hrnca dáme pol deci oleja a 3 škoricové cukry .
- Pridáme jablká nakrájané na kocky. Môžu byť aj so šupkou.
- Podusíme, vylejeme na plech vystlaným papierom aj so šťavou, ona počas pečenia skaramelizuje. Na jablká nalejeme piškótové cesto.
- Žĺtka vymiešame zvlášť s cukrom, pridáme olej a ostatné suroviny. Cesto poriadne premiešame a na konci pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Dáme piecť do rúry.
- Po upečení necháme koláč trochu vychladnúť a potom preklopíme, tak, že dole bude cesto a hore jablká.
- Koláč polejeme čokoládou, ktorú sme pripravili vo vodnom kúpeli.
Tento recept je od Janky. Viac skvelých receptov nájdete na jej Instagrame/co.navarit
Ďalšie recepty
Zdravé a chutné recepty, ktoré si pripravíte rýchlo a jednoducho.
