Klasika inak - šťavnatý jablkový koláč

Klasika inak - šťavnatý jablkový koláč

Obľúbená klasika s moderným nádychom a extra dávkou šťavnatosti.

Ikonka

60 minút

Suroviny:

  • 1 hrnček = 200ml
  • jablká
  • 3 škoricové cukry
  • varovú čokoládu+maslo na polevu
  • Na cesto:
  • 3 hrnčeky polohrubej múky
  • 1 hrnček cukru
  • 1 a pol hrnčeka mlieka
  • 3 vajcia
  • pol hrnčeka oleja
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 vanil.cukor

Postup

  1. Do hrnca dáme pol deci oleja a 3 škoricové cukry .
  2. Pridáme jablká nakrájané na kocky. Môžu byť aj so šupkou.
  3. Podusíme, vylejeme na plech vystlaným papierom aj so šťavou, ona počas pečenia skaramelizuje. Na jablká nalejeme piškótové cesto.
  4. Žĺtka vymiešame zvlášť s cukrom, pridáme olej a ostatné suroviny. Cesto poriadne premiešame a na konci pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Dáme piecť do rúry.
  5. Po upečení necháme koláč trochu vychladnúť a potom preklopíme, tak, že dole bude cesto a hore jablká.
  6. Koláč polejeme čokoládou, ktorú sme pripravili vo vodnom kúpeli.

Tento recept je od Janky. Viac skvelých receptov nájdete na jej Instagrame/co.navarit