Suroviny:
Potrebujeme:
- Bravčovú krkovičku (s kosťou - steaky sú lahodnejšie) – cca 1kg
- Zemiaky – 2 ks/osoba
- Tekvica Hokkaido – 1 ks
- Na marinádu: tmavé pivo, med, chilli, cesnak, soľ, čierne korenie a prípadne aj čerstvá petržlenová vňať alebo rozmarín
Postup
- Ako príloha sa zvolili opekané zemiaky a tekvica. No môže sa dať čokoľvek podľa chuti.
- Umyté zemiaky v šupke si predvaríme v slanej vode a nakrájané spolu s tekvicou pečieme na 180° cca 35 min.
- Krkovičku si nakrájame na 1-2 cm hrubé steaky. Vložíme ich na 12 hodín do marinády a potom ich obojstranne opečieme buď na panvici alebo v trúbe pri cca 200° po dobu 20-25min.
Hotovo - dobrú chuť :)
Ďalšie recepty
Zdravé a chutné recepty, ktoré si pripravíte rýchlo a jednoducho.
