STEAKY Z KRKOVIČKY v medovo-pivnej marináde

STEAKY Z KRKOVIČKY v medovo-pivnej marináde

Šťavnaté steaky s unikátnou sladko-horkou medovo-pivnou chuťou.

Ikonka

30 minút

Suroviny:

Potrebujeme:

  • Bravčovú krkovičku (s kosťou - steaky sú lahodnejšie) – cca 1kg
  • Zemiaky – 2 ks/osoba
  • Tekvica Hokkaido – 1 ks
  • Na marinádu: tmavé pivo, med, chilli, cesnak, soľ, čierne korenie a prípadne aj čerstvá petržlenová vňať alebo rozmarín

Postup

  1. Ako príloha sa zvolili opekané zemiaky a tekvica. No môže sa dať čokoľvek podľa chuti.
  2. Umyté zemiaky v šupke si predvaríme v slanej vode a nakrájané spolu s tekvicou pečieme na 180° cca 35 min.
  3. Krkovičku si nakrájame na 1-2 cm hrubé steaky. Vložíme ich na 12 hodín do marinády a potom ich obojstranne opečieme buď na panvici alebo v trúbe pri cca 200° po dobu 20-25min.

Hotovo - dobrú chuť :)