Suroviny:
- cesto na pizzu mrazené alebo domáce, ako to máte radi
- rozmrazený mrazený špenát vyžmýkaný do sucha
- smotanový syr
- 2 strúčiky roztlačeného cesnaku
- 1/2 čl soli
- 1/2 čl cibuľového prášku
- 1/4 čl čili
- 1 1/2 čl talianske korenie, (alebo provensálske korenie, oregano, bazalka - podľa chuti)
- 1/2 šálky strúhaného parmezánu
- 1 šálka strúhaného syra čedar, alebo mozzarella
- 2 lyžice masla
- 1/2 čl sušeného cesnaku
Postup
- Pizzové cesto odrežeme tak, aby nám vznikli 2 trojuholníky.
- Rúru predhrejeme na cca 200 stupňov.
- V miske vyšľaháme špenát a smotanový syr. Pridáme cesnak, soľ, cibuľový prášok, čili prášok, talianske korenie a premiešame. Pridáme parmezán a 1/2 syra čedar alebo mozzarelly a šľaháme, pokým sa všetko nespojí.
- Vzniknutou plnkou potrieme jeden trojuholník pizzového cesta. Posypeme druhou polovicou čedaru alebo mozzarelly.
- Prikryjeme druhým trojuholníkom pizzového cesta. Tak aby nám vznikol tvar stromčeka. Kraje poriaden pritlačíme.
- Nožíkom naznačíme v strede kmeň, pozor neprekrajujeme. Narežeme jednotlivé konáriky. Od okrajov stromčeka po kmeň. Pri konárikoch cesto už úplne prerežeme. Konáriky zrolujeme.
- Pečieme cca 22 minút do zlatohneda.
- Upečený stromček potrieme roztopeným maslom zmiešaným s cesnakovou soľou a korením.
Dobrú chuť.
Dajte nám vedieť, ako sa vám stromček podaril. Podeľte sa o foto - označte nás na Instagrame @cbakomfos
Ďalšie recepty
Zdravé a chutné recepty, ktoré si pripravíte rýchlo a jednoducho.
