Pizzový vianočný stromček

Pizzový vianočný stromček

Originálny vianočný snack, ktorý spája chuť pizze a sviatočnú náladu.

Ikonka

30 minút

Suroviny:

  • cesto na pizzu mrazené alebo domáce, ako to máte radi
  • rozmrazený mrazený špenát vyžmýkaný do sucha
  • smotanový syr
  • 2 strúčiky roztlačeného cesnaku 
  • 1/2 čl soli
  • 1/2 čl cibuľového prášku
  • 1/4 čl čili
  • 1 1/2 čl talianske korenie, (alebo provensálske korenie, oregano, bazalka - podľa chuti)
  • 1/2 šálky strúhaného parmezánu
  • 1 šálka strúhaného syra čedar, alebo mozzarella
  • 2 lyžice masla
  • 1/2 čl sušeného cesnaku

Postup

  1. Pizzové cesto odrežeme tak, aby nám vznikli 2 trojuholníky. 
  2. Rúru predhrejeme na cca 200 stupňov.
  3. V miske vyšľaháme špenát a smotanový syr. Pridáme cesnak, soľ, cibuľový prášok, čili prášok, talianske korenie a premiešame. Pridáme parmezán a 1/2 syra čedar alebo mozzarelly a šľaháme, pokým sa všetko nespojí.
  4. Vzniknutou plnkou potrieme jeden trojuholník pizzového cesta. Posypeme druhou polovicou čedaru alebo mozzarelly.
  5. Prikryjeme druhým trojuholníkom pizzového cesta. Tak aby nám vznikol tvar stromčeka. Kraje poriaden pritlačíme.
  6. Nožíkom naznačíme v strede kmeň, pozor neprekrajujeme. Narežeme jednotlivé konáriky. Od okrajov stromčeka po kmeň. Pri konárikoch cesto už úplne prerežeme. Konáriky zrolujeme.
  7. Pečieme cca 22 minút do zlatohneda.
  8. Upečený stromček potrieme roztopeným maslom zmiešaným s cesnakovou soľou a korením.

Dobrú chuť.

Dajte nám vedieť, ako sa vám stromček podaril. Podeľte sa o foto - označte nás na Instagrame @cbakomfos