Suroviny:
Ingrediencie (na formu 24x24 cm alebo okrúhlu 26 cm):
Cesto:
4 vajcia
150 g trstinového cukru
100 ml oleja
150 g mletého maku
100 g mletých vlašských orechov
1 prášok do pečiva
2 PL polohrubej múky (alebo bezlepkovej múky)
štipka škorice
Slivkové pyré:
300 g odkôstkovaných sliviek (môžu byť aj mrazené)
2 PL trstinového cukru
štipka škorice
1 PL citrónovej šťavy
Krém:
250 g mascarpone
200 ml smotany na šľahanie
2 PL medu alebo práškového cukru
vanilka (voliteľne)
Postup
Slivkové pyré:
Slivky podus s cukrom, škoricou a citrónom cca 10 minút, potom rozmixuj na pyré a nechaj vychladnúť.Cesto:
Vajcia vyšľahaj s cukrom do peny. Prilej olej a jemne vmiešaj mak, orechy, múku, prášok do pečiva a škoricu.
Cesto vylej do formy a peč na 170 °C asi 30–35 minút.Krém:
Vyšľahaj smotanu do polotuha, pridaj mascarpone a med (alebo cukor), došľahaj do hladkého krému.Zostavenie:
Na vychladnutý korpus natri slivkové pyré, potom krém. Ozdob orechmi, makom alebo plátkami sliviek.
Ďalšie recepty
Zdravé a chutné recepty, ktoré si pripravíte rýchlo a jednoducho.
