Suroviny:
- 400 ml gréckeho jogurtu
- 3/4 šálka mlieko
- 4 PL med podľa ľubovôle
- 3/4 šálka čučoriedky
Postup
- Najprv si zbavíme jogurt prebytočnej vody. Na misku si dáme sitko, na sitko gázu (detskú plienku), vylejeme tam jogurt, prikryjeme zvyšnou časťou gázi a odložíme do chladničky na 2-4 hodiny. Ak na tento krok nemáte čas, môžete ho vynechať, v zmrzline však budú jemné kryštáliky ľadu.
- Do jogurtu pridáme mlieko, med, zamiešame, dáme do umelohmotnej nádoby a položíme do mrazničky. Každú pol hodinu zmrzlinu premiešame lyžicou.
- Pred koncom, keď je už polotuhá si rozmixujeme v sekáčiku s nožmi mrazené čučoriedky (resp. iné bobuľovité ovocie), nanesieme na vrch zmrzliny a jemne ho vtlačíme do bielej časti, aby sa nám vytvoril pekný mramor. Necháme ešte zamraziť.
- Pred podávaním vyberieme aspoň na 10 min, aby nám trochu pustila, keďže domáce mrazničky máme nastavené na trochu vyššiu teplotu ako býva bežne v zmrzlinárňach.
- Dobrú chuť.
Tento recept je súčasťou knihy - Recepty pripravené s láskou 2, od Tinky Karmažín, ktorú si môžete zakúpiť v našom vernostnom programe a to so 40% zľavou.
Ďalšie recepty
Zdravé a chutné recepty, ktoré si pripravíte rýchlo a jednoducho.
