Jogurtovo-čučoriedková zmrzlina od Tinky Karmažín

Jogurtovo-čučoriedková zmrzlina od Tinky Karmažín

Zdravá maškrta, na ktorej si pochutí celá rodina.

Ikonka

15 minút

Suroviny:

  •     400 ml gréckeho jogurtu
  •     3/4 šálka mlieko
  •     4 PL med podľa ľubovôle
  •     3/4 šálka čučoriedky

Postup

  1. Najprv si zbavíme jogurt prebytočnej vody. Na misku si dáme sitko, na sitko gázu (detskú plienku), vylejeme tam jogurt, prikryjeme zvyšnou časťou gázi a odložíme do chladničky na 2-4 hodiny. Ak na tento krok nemáte čas, môžete ho vynechať, v zmrzline však budú jemné kryštáliky ľadu.
  2. Do jogurtu pridáme mlieko, med, zamiešame, dáme do umelohmotnej nádoby a položíme do mrazničky. Každú pol hodinu zmrzlinu premiešame lyžicou.
  3. Pred koncom, keď je už polotuhá si rozmixujeme v sekáčiku s nožmi mrazené čučoriedky (resp. iné bobuľovité ovocie), nanesieme na vrch zmrzliny a jemne ho vtlačíme do bielej časti, aby sa nám vytvoril pekný mramor. Necháme ešte zamraziť.
  4. Pred podávaním vyberieme aspoň na 10 min, aby nám trochu pustila, keďže domáce mrazničky máme nastavené na trochu vyššiu teplotu ako býva bežne v zmrzlinárňach.
  5. Dobrú chuť.

Tento recept je súčasťou knihy - Recepty pripravené s láskou 2, od Tinky Karmažín, ktorú si môžete zakúpiť v našom vernostnom programe a to so 40% zľavou.