Suroviny:
Potrebujeme:
4 väčšie zemiaky
1 malá cibuľa
1 PL masla alebo oleja
1 ČL mletej sladkej papriky
1 bobkový list
2 PL octu (alebo podľa chuti)
1 vajce na osobu
Soľ, čierne korenie
Petržlenová vňať na ozdobu
Postup
Na masle (alebo oleji) opražíme nakrájanú cibuľku do sklovita, pridáme papriku a hneď zalejeme vodou (cca 1 liter).
Pridáme ošúpané, nakrájané zemiaky, bobkový list, osolíme a varíme do mäkka (cca 15 min).
Keď sú zemiaky mäkké, dochutíme octom a čiernym korením.
Nakoniec do horúcej polievky opatrne rozklepeme vajcia (alebo si ich môžeme vopred uvariť natvrdo a pridať do taniera).
Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s krajcom chleba.
Ďalšie recepty
Zdravé a chutné recepty, ktoré si pripravíte rýchlo a jednoducho.
