Suroviny:
Čo budeš potrebovať:
- 1 hrnček varenej zelenej šošovice
- 1 avokádo (nakrájané na plátky)
- 1 menšiu cuketu (nakrájanú na kúsky)
- 1 červenú papriku (nakrájanú na pásiky)
- 1 hrsť cherry paradajok
- 2 PL olivového oleja
- 1 ČL mletej rasce alebo údenej papriky
- 1 ČL citrónovej šťavy
- soľ, čierne korenie podľa chuti
- hrsť čerstvého špenátu alebo rukoly
Postup
Ako na to:
- Zeleninu opeč – cuketu, papriku a cherry paradajky premiešaj s olivovým olejom, údenou paprikou, soľou a korením. Peč v rúre na 200 °C asi 15 minút.
- Medzitým si priprav zelenú šošovicu – ak ju nemáš predvarenú, uvar ju v osolenej vode do mäkka (cca 20 minút).
- V miske zmiešaj šošovicu, pečenú zeleninu a pridaj čerstvý špenát alebo rukolu.
- Na vrch poukladaj nakrájané avokádo a pokvapkaj citrónovou šťavou.
- Podávaj teplé alebo studené, môžeš pridať aj lyžicu gréckeho jogurtu pre extra krémovosť.
TIP: Ak chceš bielkoviny navyše, pridaj na vrch grilovaný halloumi syr alebo volské oko!
Rýchle, zdravé a moderné! Skúsiš túto netradičnú kombináciu?
Ďalšie recepty
Zdravé a chutné recepty, ktoré si pripravíte rýchlo a jednoducho.
