Zelená šošovicová miska s avokádom a pečenou zeleninou

Zelená šošovicová miska s avokádom a pečenou zeleninou

Výživná miska plná farieb, chutí a rastlinných bielkovín.

Ikonka

45 minút

Suroviny:

Čo budeš potrebovať:

  • 1 hrnček varenej zelenej šošovice
  • 1 avokádo  (nakrájané na plátky)
  • 1 menšiu cuketu (nakrájanú na kúsky)
  • 1 červenú papriku (nakrájanú na pásiky)
  • 1 hrsť cherry paradajok 
  • 2 PL olivového oleja
  • 1 ČL mletej rasce alebo údenej papriky
  • 1 ČL citrónovej šťavy 
  • soľ, čierne korenie podľa chuti
  • hrsť čerstvého špenátu alebo rukoly

Postup

Ako na to:

  1. Zeleninu opeč – cuketu, papriku a cherry paradajky premiešaj s olivovým olejom, údenou paprikou, soľou a korením. Peč v rúre na 200 °C asi 15 minút.
  2. Medzitým si priprav zelenú šošovicu – ak ju nemáš predvarenú, uvar ju v osolenej vode do mäkka (cca 20 minút).
  3. V miske zmiešaj šošovicu, pečenú zeleninu a pridaj čerstvý špenát alebo rukolu.
  4. Na vrch poukladaj nakrájané avokádo a pokvapkaj citrónovou šťavou.
  5. Podávaj teplé alebo studené, môžeš pridať aj lyžicu gréckeho jogurtu pre extra krémovosť.

TIP: Ak chceš bielkoviny navyše, pridaj na vrch grilovaný halloumi syr alebo volské oko! 

Rýchle, zdravé a moderné! Skúsiš túto netradičnú kombináciu?