Suroviny:
- 3 vajíčka / vegan verzia: 1-2ks banán alebo chia semienka
- 150 - 200 g cukru (napr. prírodný trstinový)
- 200 ml oleja
- 150 g hladkej špaldovej múky
- 150 g celozrnnej špaldovej múky
- 1 prášok do pečiva
- 3 PL kakaového prášku
- cca 350 g vopred uvarenej a rozmixovanej tekvice, gramáž je v surovom stave jadierka sa vydlabú
- džem marhuľový, alebo broskyňový
- 2 balenia čokolády
- Mlieko cca jeden hrnček / vegan verzia: rastlinné mlieko
Postup
- Plech vymažeme maslom. Tekvicu vydlabeme narežeme na kocky, uvarenú rozmixujeme do hladka.
- Medzitým v mixéry rozmixujeme vajcia s cukrom. Dolievame postupne olej. Pre vegan variantu popučíme banán 1-2ks alebo použijeme namočené chia semiačka.
- V druhej miske zmiešame obe múky, kakao klasické nie Granko, a prášok do pečiva - pomiešame.
- Do vyšľahanej zmesi pridávame rozmiešané cesto. Miešame spolu a zalejeme hrnčekom mlieka pre vláčnejšie cesto.
- Cesto vylejeme na plech a dáme piecť.
- Pečieme cca pol hodinu alebo menej pri 180stupňoch.
- Po dopečení potrieme džemom a prelejeme roztopenou čokoládou. Necháme vychladnúť a krájame:)
Dobrú chuť.
Tento recept nám zaslala Danielka. Viac skvelých receptov nájdete na jej Instagrame/danielkadoll
Ďalšie recepty
Zdravé a chutné recepty, ktoré si pripravíte rýchlo a jednoducho.
