Tekvicovo-čokoládový koláč

Tekvicovo-čokoládový koláč

Super jednoduchý, super chutný. Aj vo vegan verzii.

Ikonka

45 minút

Suroviny:

  • 3 vajíčka / vegan verzia: 1-2ks banán alebo chia semienka
  • 150 - 200 g cukru (napr. prírodný trstinový)
  • 200 ml oleja
  • 150 g hladkej špaldovej múky
  • 150 g celozrnnej špaldovej múky
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 PL kakaového prášku
  • cca 350 g vopred uvarenej a rozmixovanej tekvice, gramáž je v surovom stave jadierka sa vydlabú
  • džem marhuľový, alebo broskyňový
  • 2 balenia čokolády
  • Mlieko cca jeden hrnček / vegan verzia: rastlinné mlieko

Postup

  1. Plech vymažeme maslom. Tekvicu vydlabeme narežeme na kocky, uvarenú rozmixujeme do hladka.
  2. Medzitým v mixéry rozmixujeme vajcia s cukrom. Dolievame postupne olej. Pre vegan variantu popučíme banán 1-2ks alebo použijeme namočené chia semiačka. 
  3. V druhej miske zmiešame obe múky, kakao klasické nie Granko, a prášok do pečiva - pomiešame.
  4. Do vyšľahanej zmesi pridávame rozmiešané cesto. Miešame spolu a zalejeme hrnčekom mlieka pre vláčnejšie cesto.
  5. Cesto vylejeme na plech a dáme piecť.
  6. Pečieme cca pol hodinu alebo menej pri 180stupňoch.
  7. Po dopečení potrieme džemom a prelejeme roztopenou čokoládou. Necháme vychladnúť a krájame:)

Dobrú chuť.

Tento recept nám zaslala Danielka. Viac skvelých receptov nájdete na jej Instagrame/danielkadoll