Suroviny:
Potrebujeme:
- 4 veľké zemiaky strúhané nahrubo
- 1 menšia cuketa strúhaná a vyžmýkaná
- 2PL lyžice hladkej múky alebo kukuričnej pre bezlepkovú verziu
- 100g bryndze
- 2 strúčiky cesnaku pretlačené
- 1ČL sušeného majoránu
- 1ČL nasekanej pažítky alebo petržlenovej vňate
- soľ a čierne korenie podľa chuti
- olej na vyprážanie
Na ozdobu:
- kyslú smotanu, bylinky, pre luxusnejšiu verziu údený losos
Postup
- Príprava cesta: Zemiaky a cuketu nastrúhame, osolíme a necháme chvíľu odstáť. Potom ich dôkladne vyžmýkame, aby sme odstránili prebytočnú vodu.
- Dochutenie: Pridáme vajce, múku, bryndzu, cesnak, majorán, pažítku, soľ a korenie. Dobre premiešame.
- Smaženie: Na panvici rozohrejeme olej a lyžicou formujeme menšie placky. Opekáme ich z oboch strán do zlatohneda.
- Podávanie: Podávame s kyslou smotanou, posypané čerstvými bylinkami alebo s údeným lososom pre luxusnejší variant.
Tento recept prináša krémovú konzistenciu bryndze, sviežosť cukety a extra chrumkavosť. Dobrú chuť!
Ďalšie recepty
Zdravé a chutné recepty, ktoré si pripravíte rýchlo a jednoducho.
