Netradične tradičné zemiakové placky

Netradične tradičné zemiakové placky

Krémové, svieže a extra chrumkavé

Ikonka

45 minút

Suroviny:

Potrebujeme:

  • 4 veľké zemiaky strúhané nahrubo
  • 1 menšia cuketa strúhaná a vyžmýkaná 
  • 2PL lyžice hladkej múky alebo kukuričnej pre bezlepkovú verziu
  • 100g bryndze
  • 2 strúčiky cesnaku pretlačené
  • 1ČL sušeného majoránu
  • 1ČL nasekanej pažítky alebo petržlenovej vňate 
  • soľ a čierne korenie podľa chuti 
  • olej na vyprážanie

Na ozdobu:

  • kyslú smotanu, bylinky, pre luxusnejšiu verziu údený losos

Postup

  1. Príprava cesta: Zemiaky a cuketu nastrúhame, osolíme a necháme chvíľu odstáť. Potom ich dôkladne vyžmýkame, aby sme odstránili prebytočnú vodu.
  2. Dochutenie: Pridáme vajce, múku, bryndzu, cesnak, majorán, pažítku, soľ a korenie. Dobre premiešame.
  3. Smaženie: Na panvici rozohrejeme olej a lyžicou formujeme menšie placky. Opekáme ich z oboch strán do zlatohneda.
  4. Podávanie: Podávame s kyslou smotanou, posypané čerstvými bylinkami alebo s údeným lososom pre luxusnejší variant.

Tento recept prináša krémovú konzistenciu bryndze, sviežosť cukety a extra chrumkavosť. Dobrú chuť!