Kyslokapustový wrap s kuracím mäsom a avokádom

Kyslokapustový wrap s kuracím mäsom a avokádom

Moderné, zdravé a rýchle jedlo plné probiotík.

Ikonka

20 minút

Ikonka

2 porcie

Suroviny:

Potrebujeme:

  • 200 g kyslej kapusty (vyžmýkanej)
  • 200 g kuracích prsíčok (alebo tofu pre vegetariánsku verziu)
  • 1 avokádo (nakrájané na plátky)
  • 2 veľké tortilly (ideálne celozrnné)
  • 1 malá červená cibuľa (nakrájaná na tenké krúžky)
  • Hrsť rukoly alebo baby špenátu
  • 2 PL bieleho jogurtu (grécky alebo skyr)
  • 1 ČL horčice
  • 1 ČL olivového oleja
  • Soľ, čierne korenie, paprika, cesnakový prášok podľa chuti

Postup

1. Príprava mäsa:

  • Kuracie prsia nakrájaj na tenké plátky, okoreň soľou, paprikou a cesnakovým práškom.
  • Opeč ich na panvici s troškou olivového oleja (cca 4 minúty z každej strany).

2. Príprava kyslej kapusty:

  • Kyslú kapustu zmiešaj s horčicou a troškou korenia – vytvoríš tak chutný, svieži základ.

3. Jogurtový dressing:

  • Jogurt zmiešaj s troškou soli, korenia a kvapkou citrónovej šťavy.

4. Zostavenie wrapu:

  • Na tortillu rozotri jogurtový dressing.
  • Pridaj rukolu, kyslú kapustu, kuracie prsia, avokádo a cibuľu.
  • Zroluj a môžeš hneď podávať — alebo pre extra chrumkavosť ešte 2 minútky opiecť na suchej panvici.

Tip: Ak máš rád pikantné, môžeš pridať pár kvapiek srirachy alebo čili vločky.

Tento wrap je ľahký, výživný a hotový do 15 minút