Suroviny:
Na korpus:
- 4 vajcia
- 90g sladidlo (napr. erythritol)
- 30g celý mak
- 40g hladká špaldová múka
- 100g biely jogurt
- 20g vanilkový proteín (môže/nemusí)
- 1/2 čl kypr.prášok
Vanilkový krém:
- 250ml mlieko
- jeden balíček vanilkového pudingu
- 230g skyr
- sladidlo (napr. flavdrops)
Postup
- Žĺtka vyšľaháme so sladidlom do bleda. Pridáme biely jogurt a následne múku, mak, proteín, kypriaci prášok a nakoniec vyšľahané bielka.Cesto vylejeme do vystlanej formy a pečieme na 180° približne 40 minút.
- Zatiaľ si pripravíme vanilkový krém. Klasicky uvaríme puding v 250ml mlieka aby nebol príliš riedky a následne do horúceho pudingu primiešame skyr. (nezabudnite puding niečím osladiť)
- Keď je korpus upečený prerežeme ho na dve časti a natrieme polovicou krému. Druhou polovicou krému potrieme vrch koláča.
- Nakoniec dáme stuhnúť do chladničky a vychutnávame.
Prajeme dobrú chuť.
Autorom tohto úžasného receptu je: corinaveresova
Ďalšie recepty
Zdravé a chutné recepty, ktoré si pripravíte rýchlo a jednoducho.
