Fit makový rez s vanilkovým krémom

Fit makový rez s vanilkovým krémom

Vylepšená verzia tradičnej makovej torty.

Ikonka

60 minút

Suroviny:

Na korpus:

  • 4 vajcia
  • 90g sladidlo (napr. erythritol)
  • 30g celý mak
  • 40g hladká špaldová múka
  • 100g biely jogurt
  • 20g vanilkový proteín (môže/nemusí)
  • 1/2 čl kypr.prášok

Vanilkový krém:

  • 250ml mlieko
  • jeden balíček vanilkového pudingu
  • 230g skyr
  • sladidlo (napr. flavdrops)

Postup

  1. Žĺtka vyšľaháme so sladidlom do bleda. Pridáme biely jogurt a následne múku, mak, proteín, kypriaci prášok a nakoniec vyšľahané bielka.Cesto vylejeme do vystlanej formy a pečieme na 180° približne 40 minút.
  2. Zatiaľ si pripravíme vanilkový krém. Klasicky uvaríme puding v 250ml mlieka aby nebol príliš riedky a následne do horúceho pudingu primiešame skyr. (nezabudnite puding niečím osladiť)
  3. Keď je korpus upečený prerežeme ho na dve časti a natrieme polovicou krému. Druhou polovicou krému potrieme vrch koláča.
  4. Nakoniec dáme stuhnúť do chladničky a vychutnávame.

Prajeme dobrú chuť.

Autorom tohto úžasného receptu je: corinaveresova