Cheescake z mikrovlnky

Cheescake z mikrovlnky

Rýchla, chutná fit maškrta.

Ikonka

15 minút

Suroviny:

  • 1 malé vajíčko
  • 2 PL vanilkového jogurtu
  • 1 PL xylitolu (alebo iného sladidla/trstinového cukru)
  • 4 PL musli alebo cereálií
  • 1 PL mandľového alebo obyčajného masla

Postup

  1. Musli rozdrtíme a zmiešame s rozpusteným maslom. Dobre zatlačíme na dno šálky. 
  2. V miske vyšľaháme vajíčko, pridáme tvaroh, jogurt a xylitol a opäť dobre zašľaháme dokopy. 
  3. Hmotu nalejeme do šálky a vložíme do mikrovlnky. Prikryjeme servítkou a zohrejeme na 1 minútu. Potom stopneme, skontrolujeme a zapneme na ďalších 30 sekúnd. Tento postup zopakujeme 3-4 krát.
  4. Hotový cheesecake necháme v šálke chvíľu vychladnúť a potom opatrne vyklopíme na tanierik a ešte necháme chvíľu chladnúť. Potom cheesecake odložíme do chladničky najmenej na hodinu stuhnúť. 
  5. Podávame s malinami alebo iným obľúbeným ovocím.