Suroviny:
- 1 plechovka cíceru
- 1 paradajka
- 1 červená cibuľa
- Hrsť petržlenovej vňaťky
- 3 lyžice majonézy (VEGAN verzia s vegánskou majonézou)
- 1 lyžička údenej papriky
- 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
- Soľ, čierne korenie podľa vlastnej chuti
Postup
- Cícer scedíme, v miske popučíme vidličkou, pridáme nasekanú cibuľu a petržlenovú vňať, nakrájanú paradajku na kúsky, údenú papriku, cesnak a majonézu, zmiešame a hotovo.
Všetky suroviny kúpite v potravinách CBA Komfos alebo objednáte online na stránke www.cbashop.sk
CÍCER je populárna surovina najmä u ľudí, ktorí jedia zdravo alebo jednoducho už cícer raz ochutnali. Nie nadarmo ho nájdete ako obľúbenú prísadu v talianských, francúzskych, španielskýh či gréckych jedlách no je súčasťou aj arabskej a balkánskej kuchyne.
Je výbornou a výživnou prísadou v mnohých jedlách už od nepamäti. Či už máte radi cícer v šalátoch, v omáčkach, alebo máte radi hummus, potom vám určite bude chutiť aj táto cícerová pomazánka.
Nie len, že vám bude chutiť ale vaše telo obohatí aj o veľa vitamínov (A,B,C,E,K), vlákniny, bielkovín, železa, draslíka, vápnika, zinku, horčíka, fosforu, sodíka, obsahuje kyselinu listovu, pantoténovú, omega-3 a omega-6 mastné nenasýtené kyseliny a betakarotén.
Dobrou správou je, že pri jeho akejkoľvek príprave nestráca žiadne vitamíny ani živiny.
Ďalšie recepty
Zdravé a chutné recepty, ktoré si pripravíte rýchlo a jednoducho.
