Cícerová pomazánka

Cícerová pomazánka

Jednoduchá a zdravá nátierka plná bielkovín a chuti.

Ikonka

5 minút

Suroviny:

  • 1 plechovka cíceru
  • 1 paradajka
  • 1 červená cibuľa
  • Hrsť petržlenovej vňaťky
  • 3 lyžice majonézy (VEGAN verzia s vegánskou majonézou)
  • 1 lyžička údenej papriky
  • 2 strúčiky prelisovaného cesnaku
  • Soľ, čierne korenie podľa vlastnej chuti

Postup

  • Cícer scedíme, v miske popučíme vidličkou, pridáme nasekanú cibuľu a petržlenovú vňať, nakrájanú paradajku na kúsky, údenú papriku, cesnak a majonézu, zmiešame a hotovo. 

Všetky suroviny kúpite v potravinách CBA Komfos alebo objednáte online na stránke www.cbashop.sk

CÍCER je populárna surovina najmä u ľudí, ktorí jedia zdravo alebo jednoducho už cícer raz ochutnali. Nie nadarmo ho nájdete ako obľúbenú prísadu v talianských, francúzskych, španielskýh či gréckych jedlách no je súčasťou aj arabskej a balkánskej kuchyne.

Je výbornou a výživnou prísadou v mnohých jedlách už od nepamäti. Či už máte radi cícer v šalátoch, v omáčkach, alebo máte radi hummus, potom vám určite bude chutiť aj táto cícerová pomazánka. 

Nie len, že vám bude chutiť ale vaše telo obohatí aj o veľa vitamínov (A,B,C,E,K), vlákniny, bielkovín, železa, draslíka, vápnika, zinku, horčíka, fosforu, sodíka, obsahuje kyselinu listovu, pantoténovú, omega-3 a omega-6 mastné nenasýtené kyseliny a betakarotén.

Dobrou správou je, že pri jeho akejkoľvek príprave nestráca žiadne vitamíny ani živiny.