Valentínske srdiečka, ktoré chutia ako láska sama!

Valentínske srdiečka, ktoré chutia ako láska sama!

Vytvorte s nami tento sladký dezert, ktorý zaujme nielen chuťou, ale aj svojím romantickým vzhľadom.

Ikonka

45 minút

Ikonka

8 - 10 ks

Suroviny:

Na tvarohovú náplň:

  • 120 g CBA mäkkého odtučneného tvarohu
  • 50 g práškového cukru
  • 1 žĺtok
  • 1 lyžica CBA Premium smotanového bieleho jogurtu
  • 1 CBA vanilínový cukor
  • 2 lyžičky CBA pudingu v prášku s vanilkovou príchuťou
  • štipka soli
  • pol lyžičky kôry s bio citróna

Na srdiečka:

  • 400 g CBA lístkového cesta hlbokozmrazeného 
  • 300 g Frizanto hlbokomrazenej zmesi lesného a bobuľového ovocia
  • 1 vajce
  • 3 lyžice krupicového cukru

Postup

  1.  V stredne veľkej miske pomocou elektrického mixéra vymiešajte tvaroh, cukor, žĺtok, jogurt, vanilínový cukor, puding, soľ a citrónovú kôru.
  2.  Na jemne pomúčenej doske rozvaľkajte rozmrazené, ale ešte studené lístkové cesto na hrúbku približne 4 mm. Pomocou formičky vykrajujte srdiečka a preložte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  3.  Okraje srdiečok potrite rozšľahaným vajíčkom. Potom srdiečka popichajte vidličkou do tvaru srdca, pričom okolo srdca nechajte 1 a pol centimetrový okraj. To pomôže okraju lístkového cesta sa nafúknuť, pričom náplň zostane v strede. 
  4.  Na stred srdiečok rozdeľte tvarohovú náplň a na vrch naložte lyžicu rozmrazeného ovocia. koláčiky posypte cukrom a vložte do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečte približne 15 až 20 minút, tak aby okraje získali zlatohnedú farbu.
  5.  Vyberte z rúry, nechajte chvíľu vychladnúť a s láskou podávajte!

Dobrú chuť :)