Suroviny:
Korpus:
- 200g maslových sušienok
- 50g masla
Plnka:
- 500g jemného tvarohu (alebo 250g jemného tvarohu + 250g mascarpone)
- 100-120g práškového cukru (podľa chuti)
- 1 vanilkový cukor
- 1 vajce
- 1 kyslá pochúťková smotana (200ml)
- 1,5 PL hladkej múky
Slaný karamel:
- 150g kryštálového cukru
- 65 g masla
- 90 ml smotany na šľahanie
- pol čajovej lyžičky soli
Postup
- Po pečení ho necháme ešte aspoň 15 minút vo vypnutej rúre, ktorú pootvoríme. Zabránime tak prasknutiu, ktorá by mohla nastať pri náhlej zmene teploty. Cheesecake vyberieme a necháme poriadne vychladnúť.
- Na slaný karamel potrebujeme malý hrniec najlepšie s hrubším dnom. Cukor si roztopíme na miernom ohni na karamel (do cukru hneď na začiatku môžete pridať trošku vody - postupne sa odparí a zároveň zabráni pripáleniu) pridáme maslo, šľahačkovú smotanu, soľ a poriadne miešame, aby sa nám zložky prepojili. Hotový slaný karamel necháme chladiť a vlažný ho nalievame na dobre vychladnutý cheesecake.
- Hoc vás už táto pochúťka bude určite lákať, cheesecake odporúčam nechať v chladničke ešte aspoň 3 hodiny - jednak sa lepšie prepoja chute a jednak karamel krásne stuhne a nebude sa roztekať.
- Zdobenie už nechávam na vás ;-)
Staňte sa aj vy tvorcom našich receptov. Tento recept je od Lenky. Viac skvelých receptov nájdete na jej Instagrame/lenkatomasko
Ďalšie recepty
Zdravé a chutné recepty, ktoré si pripravíte rýchlo a jednoducho.
