Suroviny:
Na cesto:
- 150g ryžovej múky
- 50g kukuričnej múky
- 125g zmäknutého masla
- 50g práškového cukru
- 1 žĺtok
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 lyžice kakaa
Na tvarohovú náplň:
- 500g mäkkého tvarohu
- 50g práškového cukru
- 2 vajcia
- 1 vanilkový puding
Postup
- Najskôr si pripravíme cesto. Vyšľaháme maslo, žĺtok a cukor. Postupne pridávame obe múky, prášok do pečiva, kakao a poriadne vypracujeme cesto. Cesto rozdelíme na dve polovice a vytvarujeme z neho 2 rovnako veľké valčeky. Oba valčeky zabalíme do potravinárskej fólie a dáme na cca hodinu do mrazáku.
- Na tvarohovú náplň oddelíme žĺtka od bielok. Bielka a štipku soli vyšľaháme na sneh. Žĺtky, cukor a puding zmiešame spolu s tvarohom. Potom opatrne primiešame sneh.
- Formu si vyložíme papierom na pečenie. Z mrazáku vytiahneme najskôr jeden valec cesta, ktorý nastrúhame a dáme na dno formy. Ako druhú vrstvu vylejeme tvarohovú náplň. Na vrch nastrúhame druhý valček cesta.
- Pečieme približne 45 minút na 170°C.
Dobrú chuť :)
Ďalšie recepty
Zdravé a chutné recepty, ktoré si pripravíte rýchlo a jednoducho.
