Tekvicové farfalle

Tekvicové farfalle

Farebné cestoviny s krémovou tekvicovou omáčkou a vôňou jesene.

Ikonka

40 minút

Ikonka

4 porcie

Suroviny:

  • Tekvicu  - môžete použiť maslovú či hokkaido (2 porcie = polovica tekvice, 4 porcie = celá tekvica)
  • Cestoviny podľa chuti - my sme použili CBA farfalle (na 2 porcie vám stačí 200g cestovín)
  • Smotanu na varenie - my sme vyskúšali vegánsky krém na varenie (aj keď nie sme vegáni a chutilo!) 
  • Šalotku
  • Kozí alebo ovčí syr
  • Čerstvú šalviu, ktorú nám doniesla kolegyňa zo záhradky
  • Olivový olej
  • Soľ
  • Čierne korenie

Postup

  1. Nakrájame tekvicu na kocky a krátkou osmažíme v hrnci na olivovom oleji spolu so šalotkou, šalviou, štipkou soli a čiernym korením. Zalejeme vodou a varíme, neskôr pridáme vegánsky krém na zahustenie. Nakoniec rozmixujeme (ponorným mixérom alebo v kuchynskom mixéri)
  2. Medzitým varíme cestoviny.
  3. Do rozmixovanej tekvicovej omáčky primiešame nastrúhaný kozí alebo ovčí syr.
  4. Vzniknutou omáčkou zalejeme cestoviny. Vrch ozdobíme syrom, šalviou a tekvicovými semiačkami.

Dobrú chuť