Suroviny:
- Tekvicu - môžete použiť maslovú či hokkaido (2 porcie = polovica tekvice, 4 porcie = celá tekvica)
- Cestoviny podľa chuti - my sme použili CBA farfalle (na 2 porcie vám stačí 200g cestovín)
- Smotanu na varenie - my sme vyskúšali vegánsky krém na varenie (aj keď nie sme vegáni a chutilo!)
- Šalotku
- Kozí alebo ovčí syr
- Čerstvú šalviu, ktorú nám doniesla kolegyňa zo záhradky
- Olivový olej
- Soľ
- Čierne korenie
Postup
- Nakrájame tekvicu na kocky a krátkou osmažíme v hrnci na olivovom oleji spolu so šalotkou, šalviou, štipkou soli a čiernym korením. Zalejeme vodou a varíme, neskôr pridáme vegánsky krém na zahustenie. Nakoniec rozmixujeme (ponorným mixérom alebo v kuchynskom mixéri)
- Medzitým varíme cestoviny.
- Do rozmixovanej tekvicovej omáčky primiešame nastrúhaný kozí alebo ovčí syr.
- Vzniknutou omáčkou zalejeme cestoviny. Vrch ozdobíme syrom, šalviou a tekvicovými semiačkami.
Dobrú chuť
Ďalšie recepty
Zdravé a chutné recepty, ktoré si pripravíte rýchlo a jednoducho.
