Suroviny:
Na palacinky:
250 ml CBA mlieka plnotučného 3,5 %
2 vajcia
1 CBA vanilínový cukor
20 g CBA tradičného masla
štipka soli
140 g CBA Naša starká pšeničnej múky hladkej špeciál
olej na vysmážanie
Na tvarohovú náplň:
300 g CBA mäkkého hrudkovitého tvarohu
1 CBA vanilínový cukor
3 až 4 lyžice práškového cukru
kôra z 1 bio citróna
Postup
Mlieko vlejte do misy, pridajte vajcia, rozpustené a vychladnuté maslo, vanilínový cukor, soľ a dobre premiešajte metličkou.
Postupne pridávajte múku a ďalej šľahajte, kým získate hladké cesto. Pokiaľ je cesto príliš husté, zrieďte ho ešte mliekom.
Hotové cesto nechajte pol hodiny odpočinúť v chladničke. Vďaka tomu už nebude cesto ďalej hustnúť.
Na strednom ohni rozohrejte nepriľnavú panvicu a jemne ju potrite olejom. Vychladnuté cesto dobre premiešajte a naberačkou nalejte do zohriatej panvice. Opekajte a následne palacinku otočte a opečte aj z druhej strany. Takto spotrebujte celé cesto.
Na tvarohovú náplň zmiešajte tvaroh, vanilínový a práškový cukor a citrónovú kôru.
Hotové palacinky naplňte a podávajte s ovocím.
Ďalšie recepty
Zdravé a chutné recepty, ktoré si pripravíte rýchlo a jednoducho.
