Tekvicové "enchilladas"

Tekvicové "enchilladas"

Zapečené tortilly s tekvicou a korením v netradičnom šate.

Ikonka

50 minút

Ikonka

2 porcie

Suroviny:

Na jeden obed pre 2 dospelých potrebujeme:

  • 3 tortilly/wrap
  • 1/2 maslovej tekvice
  • 300g cherry paradajok
  • 200g uvarenej červenej fazule (alebo konzerva)
  • 150g cheddar
  • zrelé avokádo
  • 1/2 citrón
  • 1/2 cibule - bielej alebo červenej
  • 1/2 ČL mletá rasca
  • 1/2 ČL červená mletá paprika
  • Olej
  • Soľ
  • Čierne korenie

Postup

  1. Tekvicu nakrájanú na kocky zmiešame s trochou oleja. Pridáme rascu, papriku a trochu soli. Poriadne zamiešame a dáme piecť do rúry vyhriatej na 180st na 30 minút.
  2. Červené fazule si pomačkáme vidličkou. Polovicu paradajok nakrájame na kolieska. Syr nastrúhame.
  3. Po upečení tekvice vrstíme v pekáči nasledovne: wrap, fazuľa, paradajky, tekvica, syr, wrap… toto zopakujeme 2x a prikryjeme tretím wrapom (kto chce a má chuť, môže pridať vrstiev koľko chce :))
  4. Takto navrstvené dáme do rúry na 180st na 15-20 min, aby sa prehriali a syr rozpustil.
  5. Medzitým si pripravíme guacamole. Zmiešane avokádo, nadrobno nakrájanú cibuľu a paradajky, šťavu z citróna, soľ a korenie. Pridať môžete aj čerstvý koriander alebo kto má rád, chilli.
  6. Guacamole potom servírujeme navrchu.
  7. K podávaniu odporúčame aj kyslú smotanu.

Dobrú chuť.