Tekvicová roláda

Tekvicová roláda

Nadýchaná roláda s tekvicou a štipkou jesennej atmosféry.

Suroviny:

Cesto:

  • 3 vajcia
  • 200g tekvicové pyré (môžete kúpiť alebo pripraviť z upečených kúskov tekvice, ktoré rozmixujete dohladka)
  • 100g erythritol
  • 100g hladká špaldová múka
  • Štipka soli
  • 1čl prášok do pečiva
  • Koreniny (spoločne 2čl) – perník, škorica, muškátový oriešok, mletý zázvor

Krém:

  • 250g jemný tvaroh 
  • ½ bal. vanilkový puding creme ole + 150ml mlieko
  • ½ bal. škoricový cukor
  • 1PL med
  • 1čl mletá škorica
  • Džem (Nika zmiešala slivkový a ovocné pyré)

Postup

Bielky so štipkou soli vyšľaháme do snehu. Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny. Primiešame tekvicové pyré a následne preosiatu múku a zvyšné suché ingrediencie. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút. Po dopečení stiahneme papier na pečenie, zrolujeme, zabalíme do utierky a necháme vychladnúť.

Pripravíme si puding. K pudingu zašľaháme tvaroh a primiešame škoricu a sladidlo.
Vychladnuté cesto rozbalíme. Potrieme vrstvou džemu a rozotrieme krém. Opatrne zrolujeme. Ak nám zostal krém, potrieme ním aj vrch rolády. Dozdobíme podľa predstáv a odložíme stuhnúť do chladničky na pol hodinku.

Tento recept pripravila Nika, na instagrame nájdeš jej recepty tu: in_inthektichen

DOBRÚ CHUŤ!