Suroviny:
Cesto:
- 3 vajcia
- 200g tekvicové pyré (môžete kúpiť alebo pripraviť z upečených kúskov tekvice, ktoré rozmixujete dohladka)
- 100g erythritol
- 100g hladká špaldová múka
- Štipka soli
- 1čl prášok do pečiva
- Koreniny (spoločne 2čl) – perník, škorica, muškátový oriešok, mletý zázvor
Krém:
- 250g jemný tvaroh
- ½ bal. vanilkový puding creme ole + 150ml mlieko
- ½ bal. škoricový cukor
- 1PL med
- 1čl mletá škorica
- Džem (Nika zmiešala slivkový a ovocné pyré)
Postup
Bielky so štipkou soli vyšľaháme do snehu. Žĺtka s cukrom vyšľaháme do peny. Primiešame tekvicové pyré a následne preosiatu múku a zvyšné suché ingrediencie. Nakoniec vmiešame sneh z bielkov. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme pri teplote 180 stupňov 15 minút. Po dopečení stiahneme papier na pečenie, zrolujeme, zabalíme do utierky a necháme vychladnúť.
Pripravíme si puding. K pudingu zašľaháme tvaroh a primiešame škoricu a sladidlo.
Vychladnuté cesto rozbalíme. Potrieme vrstvou džemu a rozotrieme krém. Opatrne zrolujeme. Ak nám zostal krém, potrieme ním aj vrch rolády. Dozdobíme podľa predstáv a odložíme stuhnúť do chladničky na pol hodinku.
Tento recept pripravila Nika, na instagrame nájdeš jej recepty tu: in_inthektichen
DOBRÚ CHUŤ!
Ďalšie recepty
Zdravé a chutné recepty, ktoré si pripravíte rýchlo a jednoducho.
