Fit karamelové veterníky

Fit karamelové veterníky

Neodolateľné karamelové veterníky v zdravšej variante.

Ikonka

60 minút

Suroviny:

Potrebujeme:

  • 2/3 plátu špaldový lavaš

Karamelový krém:

  • 1 ks karamelový puding + 450ml mlieka
  • 125g ricotty
  • 25g vanilkového proteínu

Smotanový krém:

  • 150ml smotany na šľahanie

Postup

  1. Z jedného plátu si vyrežeme pomocou obvodu pohára kruhy (cca 5 cm), ktoré poukladáme do foriem na muffiny aby dostali tvar košíčkov. 24 kruhov, čo je 12 veterníkov (1 na spodku a druhý na vrchu). Pečieme 5 minút na 180 stupňov.
  2. Následne pripravíme karamelový krém, ktorý pozostáva prípravou pudingu podľa návodu na obale. Do vychladnutého pudingu pridáme ricottu a proteín. Dáme zatiaľ zachladiť.
  3. Ako ďalšie si pripravíme smotanový krém vymiešaním smotany. Už nesladíme. Tiež odložíme na hodinku do chladu.
  4. Karamelový krém si dáme do potravinárskeho vrecka alebo do malého sáčku. A opatrne do kruhu vrstvime na prvý krúžok upečeneho lavašu.Takisto postupujeme aj so smotanovým krémom. Veterník zakryjeme druhým lavašom. Môžeme poliať karamelovým pudingom, čokoládou alebo posypať cukrom.
  5. A hneď podávame.

Dobrú chuť.