Suroviny:
Potrebujeme:
- 2/3 plátu špaldový lavaš
Karamelový krém:
- 1 ks karamelový puding + 450ml mlieka
- 125g ricotty
- 25g vanilkového proteínu
Smotanový krém:
- 150ml smotany na šľahanie
Postup
- Z jedného plátu si vyrežeme pomocou obvodu pohára kruhy (cca 5 cm), ktoré poukladáme do foriem na muffiny aby dostali tvar košíčkov. 24 kruhov, čo je 12 veterníkov (1 na spodku a druhý na vrchu). Pečieme 5 minút na 180 stupňov.
- Následne pripravíme karamelový krém, ktorý pozostáva prípravou pudingu podľa návodu na obale. Do vychladnutého pudingu pridáme ricottu a proteín. Dáme zatiaľ zachladiť.
- Ako ďalšie si pripravíme smotanový krém vymiešaním smotany. Už nesladíme. Tiež odložíme na hodinku do chladu.
- Karamelový krém si dáme do potravinárskeho vrecka alebo do malého sáčku. A opatrne do kruhu vrstvime na prvý krúžok upečeneho lavašu.Takisto postupujeme aj so smotanovým krémom. Veterník zakryjeme druhým lavašom. Môžeme poliať karamelovým pudingom, čokoládou alebo posypať cukrom.
- A hneď podávame.
Dobrú chuť.
Ďalšie recepty
Zdravé a chutné recepty, ktoré si pripravíte rýchlo a jednoducho.
