Tacos s bravčovým mäsom

Tacos s bravčovým mäsom

Obľúbené mexické jedlo plné chuti a vône korenín.

Ikonka

45 minút

Ikonka

4 porcie

Suroviny:

Na nakladanú cibuľu:

  • 1 väčšia červená cibuľa

  • 2 lyžice limetkovej šťavy

  • 1 lyžica CBA octu

  • 1 lyžička soli

  • 1 lyžička CBA kryštálového cukru (1 sáčok)

Na bravčové:

  • 1 lyžica olivového oleja

  • pol žltej cibule

  • 2 strúčiky cesnaku

  • 500 g CBA bravčového mletého mäsa

  • čili vločky podľa chuti

  • 1 lyžička CBA mletej rasce

  • CBA čierne korenie mleté

  • štvrť lyžičky sušeného oregana

  • 1 lyžica CBA medu

  • 2 lyžice limetkovej šťavy

  • 8 kukuričných tortíl

Na dokončenie:

  • 100 g CBA Premium cheddaru

  • 1 avokádo

  • za hrsť koriandrovej vňate

  • limetka na podávanie

Postup

  1. Najskôr si pripravte nakladanú cibuľu. Do sklennej nádoby vložte na tenké plátky nakrájanú cibuľu a zalejte ju zmesou limetkovej šťavy, octu, soli a cukru.

  2. Na grile rozpáľte panvicu, vlejte olej, pridajte nadrobno cibuľu a za častého miešania opekajte 2 až 3 minúty, kým nezmäkne a nezíska priesvitnú farbu. Pretlačte cesnak a nechajte ho minútu rozvoňať.

  3. Vložte mleté mäso a pomocou varešky ho rozdrobte na malé kúsky. Opekajte približne 10 minút, kým nebude hotové.

  4. Teraz pridajte čili, rascu, oregano, med ešte minútu opekajte a odstavte. Vmiešajte limetkovú šťavu.

  5. Tortily opečte na grile, naplňte ich mäsom, plátkami avokáda, nakladanou cibuľou a posypte nastrúhaným čedarom. Ozdobte nasekanou koriandrovou vňaťou.