Slimáky z cottage cheesu

Slimáky z cottage cheesu

Ľahké a nadýchané slimáky s tvarohovým nádychom a jemnou chuťou.

Ikonka

20 minút

Suroviny:

  • 300g cottage cheese
  • 250g dusenej šunky
  • 100g Eidam syra
  • 125g mozarelly
  • 20ml olivového oleja
  • 40g sušených paradajok
  • 2ks väčších vajec
  • 60g celozrnnej múky
  • soľ, korenie a  bazalka
  • žĺtko na potretie

Postup

  1. Cottage cheese rozmixujeme ponorným mixérom spolu s vajíčkami, múkou a olejom. 
  2. Z cesta vypracujeme tvar obdlžníka a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 200 stupňov 10 minút. 
  3. Cesto necháme vychladnúť a opatrne odlepíme od papiera na pečenie. 
  4. Na plát poukladáme šunku, eidam, sušené paradajky, nastrúhanú mozarellu. 
  5. Rozkrojíme na rovnaké časti, posypeme bazalkou, soľou, korením, potrieme žĺtkom a dáme zapiecť.  
  6. Dobrú chuť.