Rybie filé a s hráškovým pyré ako z reštaurácie!

Rybie filé a s hráškovým pyré ako z reštaurácie!

Elegantné jedlo s jemnou chuťou a moderným šmrncom.

Ikonka

50 minút

Ikonka

4 porcie

Suroviny:

Na filé:

  • 400 g Frizanto filé porcie bez pridanej vody

  • 1 lyžička horčicových semiačok

  • soľ

  • CBA čierne korenie mleté

  • 2 lyžice olivového oleja

Na hráškové pyré:

  • 200 g zemiakov

  • 4 lyžice CBA tradičného masla

  • 1 šalotka

  • 300 g Frizanto hlbokozmrazeného hrášku

  • 100 ml vody

  • soľ

  • CBA čierne korenie mleté

  • 100 ml CBA smotany na šľahanie 31%

  • čerstvý kôpor

  • citrón na podávanie

Postup

  1. Porcie filé posypte rozdrvenými horčicovými semiačkami, okoreňte a dajte bokom.

  2. Do hrnca dajte variť očistené a na malé kúsky nakrájané zemiaky. Varte približne 10 až 15 minút.

  3. V panvici roztopte maslo, pridajte na drobno nakrájanú šalotku a orestujte. Pridajte rozmrazený hrášok, soľ, korenie podľa chuti, podlejte vodou a varte, kým sa tekutina nezredukuje. Odstavte. 3 lyžice hrášku si odložte bokom na ozdobenie, zvyšný hrášok spolu s lyžicou kôpru rozmixujte.

  4. Potom hrášok, smotanu pridajte k scedeným zemiakom. Všetko dobre roztlačte alebo rozmixujte na hladké pyré. Ochutnajte a podľa potreby dosoľte.

  5. Na panvici zohrejte olej, vložte filé a opečte z oboch strán. Osoľte podľa chuti.

  6. Na tanier naložte hráškové pyré, navrch uložte opečené filé, ozdobte odloženým hráškom a čerstvým kôprom. Podávajte s plátkom citróna na ochutenie ryby.