Suroviny:
Na filé:
400 g Frizanto filé porcie bez pridanej vody
1 lyžička horčicových semiačok
soľ
CBA čierne korenie mleté
2 lyžice olivového oleja
Na hráškové pyré:
200 g zemiakov
4 lyžice CBA tradičného masla
1 šalotka
300 g Frizanto hlbokozmrazeného hrášku
100 ml vody
soľ
CBA čierne korenie mleté
100 ml CBA smotany na šľahanie 31%
čerstvý kôpor
citrón na podávanie
Postup
Porcie filé posypte rozdrvenými horčicovými semiačkami, okoreňte a dajte bokom.
Do hrnca dajte variť očistené a na malé kúsky nakrájané zemiaky. Varte približne 10 až 15 minút.
V panvici roztopte maslo, pridajte na drobno nakrájanú šalotku a orestujte. Pridajte rozmrazený hrášok, soľ, korenie podľa chuti, podlejte vodou a varte, kým sa tekutina nezredukuje. Odstavte. 3 lyžice hrášku si odložte bokom na ozdobenie, zvyšný hrášok spolu s lyžicou kôpru rozmixujte.
Potom hrášok, smotanu pridajte k scedeným zemiakom. Všetko dobre roztlačte alebo rozmixujte na hladké pyré. Ochutnajte a podľa potreby dosoľte.
Na panvici zohrejte olej, vložte filé a opečte z oboch strán. Osoľte podľa chuti.
Na tanier naložte hráškové pyré, navrch uložte opečené filé, ozdobte odloženým hráškom a čerstvým kôprom. Podávajte s plátkom citróna na ochutenie ryby.
Ďalšie recepty
Zdravé a chutné recepty, ktoré si pripravíte rýchlo a jednoducho.
