Lakto-free Ryžový nákyp

Lakto-free Ryžový nákyp

Tradičný ryžový nákyp v modernej, ľahko stráviteľnej verzii.

Ikonka

60 minút

Suroviny:

  • 165g ryže
  • 300ml vody
  • 500ml bezlaktózového mlieka
  • 100ml bezlaktózovej smotany na šľahanie
  • 40g erythritolu (zdravá náhrada cukru, môže sa použiť aj klasický)
  • 25g vanilkového pudingového prášku
  • 3 vajcia
  • 150g bezlaktózového bieleho jogurtu
  • nastrúhana citrónová kôra
  • 50g bezlaktózového roztopeného masla

Postup

  • Ryžu povaríme s vodou. Prilejeme mlieko v 3 častiach a varíme kým nedostaneme krémovú konzistenciu.
  • Do smotany pridáme vanilkový prášok a polovicu erythritolu a primiešame do uvarenej ryže. 
  • Necháme vychladnúť a primiešame jogurt, žĺtka, citrónovú kôru, roztopené maslo. 
  • Bielka vyšľaháme s druhou polovicou erythritolu. Opatrne primiešame do ryže. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 35-40 minút pri 180 stupňoch.