Suroviny:
- 165g ryže
- 300ml vody
- 500ml bezlaktózového mlieka
- 100ml bezlaktózovej smotany na šľahanie
- 40g erythritolu (zdravá náhrada cukru, môže sa použiť aj klasický)
- 25g vanilkového pudingového prášku
- 3 vajcia
- 150g bezlaktózového bieleho jogurtu
- nastrúhana citrónová kôra
- 50g bezlaktózového roztopeného masla
Postup
- Ryžu povaríme s vodou. Prilejeme mlieko v 3 častiach a varíme kým nedostaneme krémovú konzistenciu.
- Do smotany pridáme vanilkový prášok a polovicu erythritolu a primiešame do uvarenej ryže.
- Necháme vychladnúť a primiešame jogurt, žĺtka, citrónovú kôru, roztopené maslo.
- Bielka vyšľaháme s druhou polovicou erythritolu. Opatrne primiešame do ryže. Vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme 35-40 minút pri 180 stupňoch.
Ďalšie recepty
Zdravé a chutné recepty, ktoré si pripravíte rýchlo a jednoducho.
