Suroviny:
- 1/2kg alebo 1kg červených zemiakov
- 1/2 cibule
- 3 strúčiky cesnaku
- soľ a korenie
- cesnakový a cibuľový prášok
- olivový olej
- sušená bazalka a petržlenová vňať
- čerstvé bylinky na ozdobenie
Postup
- Červené zemiaky na rozdiel od ostatných zemiakov majú jemnejšiu šupku.
- Zemiaky si nakrájame na štvrťky a zmiešame so všetkými ingredianciami. Zemiaky zabalíme do alobalu a dáme na gril, alebo pečieme v rúre. Približne 20 minút.
- Nakoniec ozdobíme čerstvými bylinkami.
- Veggie tip: K zemiakom môžete pridať aj ďalšiu zeleninu - cuketu, mrkvu, akúkoľvek zeleninu, ktorú máte radi.
- Zemiaky môžeme použiť ako prílohu, alebo len ako rýchlu chuťovku.
Viete, že zemiaky:
- majú v sebe skoro 80% vody
- sú bohaté na výživné škroby. Obsahujú množstvo mikronutrientov - vitamíny A, B1, B2 a B6 a dokonca štyrikrát viac vitamínu C než jablká alebo hrušky
- sú jedinečným a mimoriadne bohatým zdrojom minerálov a stopových prvkov, ako sú draslík, horčík, zinok, vápnik, fosfor, železo, meď, fluór, sodík, chróm a ďalšie.
- obsahujú špeciálnu kyselinu fenolovú, ktorá pôsobí proti škodlivým baktériám a vírusom
Ďalšie recepty
Zdravé a chutné recepty, ktoré si pripravíte rýchlo a jednoducho.
