Grilované červené zemiaky v alobale

Grilované červené zemiaky v alobale

Voňavé grilované zemiaky s chrumkavou kôrkou a jemným vnútrom.

Ikonka

30 minút

Suroviny:

  • 1/2kg alebo 1kg červených zemiakov
  • 1/2 cibule
  • 3 strúčiky cesnaku
  • soľ a korenie
  • cesnakový a cibuľový prášok
  • olivový olej
  • sušená bazalka a petržlenová vňať
  • čerstvé bylinky na ozdobenie

Postup

  1. Červené zemiaky na rozdiel od ostatných zemiakov majú jemnejšiu šupku.
  2. Zemiaky si nakrájame na štvrťky a zmiešame so všetkými ingredianciami. Zemiaky zabalíme do alobalu a dáme na gril, alebo pečieme v rúre. Približne 20 minút.
  3. Nakoniec ozdobíme čerstvými bylinkami.
  4. Veggie tip: K zemiakom môžete pridať aj ďalšiu zeleninu - cuketu, mrkvu, akúkoľvek zeleninu, ktorú máte radi.
  5. Zemiaky môžeme použiť ako prílohu, alebo len ako rýchlu chuťovku.

Viete, že zemiaky:

  • majú v sebe skoro 80% vody
  • sú bohaté na výživné škroby. Obsahujú množstvo mikronutrientov - vitamíny A, B1, B2 a B6 a dokonca štyrikrát viac vitamínu C než jablká alebo hrušky
  • sú jedinečným a mimoriadne bohatým zdrojom minerálov a stopových prvkov, ako sú draslík, horčík, zinok, vápnik, fosfor, železo, meď, fluór, sodík, chróm a ďalšie.
  • obsahujú špeciálnu kyselinu fenolovú, ktorá pôsobí proti škodlivým baktériám a vírusom