Suroviny:
Na cesto:
4 vajíčka
čokoládový pudingový prášok (40g)
1 odmerka proteínu
20g kakaa
1/2 balenia prášku do pečiva
- troška stévie (alebo iného ľubovoľného sladidla podľa chuti
Na plnku:
- 250g jemného tvarohu
- 250g ricotty (alebo ďalšieho tvarohu)
- 3 menšie banány
- 40g medu (ak máme radi sladšie pridáme viac)
Postup
- Všetky suroviny na cesto rozmixujeme mixérom do hladkej a polotekutej konzistencie. Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 20cm) a pečieme 20 minút na 180°C.
- Keď korpus vychladne, lyžicou vydlabeme stred (necháme okraj 1-2cm), dáme však pozor, aby sme korpus neprederavili.
- Do vydlabaného korpusu naukladáme banány. Na ne môžeme navrstviť krém.
- Krém pripravíme tak, že ricottu zľahka zmiešame s tvarohom a dosladíme medom. Cesto z vydlabaného korpusu pomrvíme prstami na omrvinky, ktorými zakryjeme krém.
- Tortu necháme vychladiť v chladničke najlepšie cez noc.
Prajeme dobrú chuť.
Ďalšie recepty
Zdravé a chutné recepty, ktoré si pripravíte rýchlo a jednoducho.
