Fit varianta krtkovej torty

Fit varianta krtkovej torty

Odľahčená verzia obľúbenej klasiky plná chuti a bez výčitiek.

Ikonka

30 minút

Suroviny:

Na cesto:

  • 4 vajíčka

  • čokoládový pudingový prášok (40g)

  • 1 odmerka proteínu

  • 20g kakaa

  • 1/2 balenia prášku do pečiva

  • troška stévie (alebo iného ľubovoľného sladidla podľa chuti

Na plnku:

  • 250g jemného tvarohu
  • 250g ricotty (alebo ďalšieho tvarohu)
  • 3 menšie banány
  • 40g medu (ak máme radi sladšie pridáme viac)

Postup

  1. Všetky suroviny na cesto rozmixujeme mixérom do hladkej a polotekutej konzistencie. Cesto vylejeme do tortovej formy (priemer 20cm) a pečieme 20 minút na 180°C. 
  2. Keď korpus vychladne, lyžicou vydlabeme stred (necháme okraj 1-2cm), dáme však pozor, aby sme korpus neprederavili. 
  3. Do vydlabaného korpusu naukladáme banány. Na ne môžeme navrstviť krém. 
  4. Krém pripravíme tak, že ricottu zľahka zmiešame s tvarohom a dosladíme medom. Cesto z vydlabaného korpusu pomrvíme prstami na omrvinky, ktorými zakryjeme krém. 
  5. Tortu necháme vychladiť v chladničke najlepšie cez noc.

Prajeme dobrú chuť.