Dyňovo orechový koláč

Dyňovo orechový koláč

Šťavnatý koláč s osviežujúcou dyňou a chrumkavými orechmi.

Ikonka

60 minút

Suroviny:

Korpus:

  • 150g dyňového pyré
  • 90g špaldovej múky
  • 90g mletých orechov
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 lyžička škorice
  • 60g čerstvého masla
  • 60g arašidového masla
  • 3 vajcia
  • 1 lyžica stévie

Krém:

  • 250g tvarohu
  • med podľa chuti

Postup

  1. Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme spolu so stéviou na tuhý sneh. Žĺtky si zmiešame s dyňovým pyré.
  2. Múku zmiešame s orechmi, práškom do pečiva a škoricou. Do misy so žĺtkami a dyňovým pyré prisypeme múčnu zmes, maslovú zmes a nakoniec zľahka vmiešame bielky. 
  3. Cesto vlejeme do papierom na pečenie vystlanej 18cm tortovej formy a koláčik pečieme pri 180 stupňoch asi 40 minút.
  4. Zmiešame si suroviny na krém a potrieme nim vychladnutý korpus. Na ozdobu posypeme orechmi.
  5. Dobrú chuť.