Suroviny:
Korpus:
- 150g dyňového pyré
- 90g špaldovej múky
- 90g mletých orechov
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžička škorice
- 60g čerstvého masla
- 60g arašidového masla
- 3 vajcia
- 1 lyžica stévie
Krém:
- 250g tvarohu
- med podľa chuti
Postup
- Oddelíme žĺtky od bielkov. Bielky vyšľaháme spolu so stéviou na tuhý sneh. Žĺtky si zmiešame s dyňovým pyré.
- Múku zmiešame s orechmi, práškom do pečiva a škoricou. Do misy so žĺtkami a dyňovým pyré prisypeme múčnu zmes, maslovú zmes a nakoniec zľahka vmiešame bielky.
- Cesto vlejeme do papierom na pečenie vystlanej 18cm tortovej formy a koláčik pečieme pri 180 stupňoch asi 40 minút.
- Zmiešame si suroviny na krém a potrieme nim vychladnutý korpus. Na ozdobu posypeme orechmi.
- Dobrú chuť.
Ďalšie recepty
Zdravé a chutné recepty, ktoré si pripravíte rýchlo a jednoducho.
