Ryžové rezance s kuracím mäsom a arašidovou omáčkou

Ryžové rezance s kuracím mäsom a arašidovou omáčkou

Chuť Ázie v každom súste – ryžové rezance s kuracím a arašidmi.

Ikonka

20 minút

Suroviny:

Potrebujeme:

  •     400 g ryžových rezancov
  •     500 g kuracích pŕs
  •     4 PL arašidového masla (alebo 200g arašidov opražíte na panvici, rozmixujete spolu s 2 PL oleja)
  •     3 PL sójovej omáčky
  •     1 PL medu
  •     1 PL sezamu
  •     1 jarná cibuľka
  •     1/2 ČL nastrúhaného čerstvého zázvoru
  •     1/4 ČL soli
  •     štipka chilli korenia
  •     2 strúčiky cesnaku
  •     1 PL octu (jablčný alebo vínny)
  •     1 ČL olivového oleja

Postup

  1. Ryžové rezance uvaríme vo vriacej, zľahka osolenej vode do mäkka. 
  2. V menšom hrnci si zmiešame arašidové maslo s octom, sójovou omáčkou, medom, koreninami, nastrúhaným zázvorom, soľou a prelisovanými strúčikmi cesnaku.
    Omáčku necháme prevrieť a následne ju odstavíme z tepla. Ak je príliš hustá, môžeme do nej pridať aj trochu vody.
  3. Medzičasom si na grilovacej alebo obyčajnej panvici ugrilujeme na lyžičke olivového oleja na malé časti nakrájané kuracie prsia. Podľa chuti ich môžeme osoliť a okoreniť mletým čiernym korením.
  4. Uvarené ryžové cestoviny scedíme, zmiešame ich s pripravenou omáčkou, kuracím mäsom a pred servírovaním ich ešte posypeme sezamom a nasekanou jarnou cibuľkou.

Inšpirácia: www.fitrecepty.sk