Suroviny:
Potrebujeme:
- 400 g ryžových rezancov
- 500 g kuracích pŕs
- 4 PL arašidového masla (alebo 200g arašidov opražíte na panvici, rozmixujete spolu s 2 PL oleja)
- 3 PL sójovej omáčky
- 1 PL medu
- 1 PL sezamu
- 1 jarná cibuľka
- 1/2 ČL nastrúhaného čerstvého zázvoru
- 1/4 ČL soli
- štipka chilli korenia
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 PL octu (jablčný alebo vínny)
- 1 ČL olivového oleja
Postup
- Ryžové rezance uvaríme vo vriacej, zľahka osolenej vode do mäkka.
- V menšom hrnci si zmiešame arašidové maslo s octom, sójovou omáčkou, medom, koreninami, nastrúhaným zázvorom, soľou a prelisovanými strúčikmi cesnaku.
Omáčku necháme prevrieť a následne ju odstavíme z tepla. Ak je príliš hustá, môžeme do nej pridať aj trochu vody. - Medzičasom si na grilovacej alebo obyčajnej panvici ugrilujeme na lyžičke olivového oleja na malé časti nakrájané kuracie prsia. Podľa chuti ich môžeme osoliť a okoreniť mletým čiernym korením.
- Uvarené ryžové cestoviny scedíme, zmiešame ich s pripravenou omáčkou, kuracím mäsom a pred servírovaním ich ešte posypeme sezamom a nasekanou jarnou cibuľkou.
Inšpirácia: www.fitrecepty.sk
Ďalšie recepty
Zdravé a chutné recepty, ktoré si pripravíte rýchlo a jednoducho.
