Suroviny:
- lístkové cesto
- 2 ošúpané jablká
- 1/4 masla
- 1 polievkovú lyžicu škorice
- 1 polievkovú lyžicu kukuričného škrobu
- 2 polievkové lyžice cukru
- vajíčko na potretie cesta
Postup
- Na panvici si rozpustíme maslo. Pridáme ošúpané jablká pokrájané na malé kocky, chvíľu podusíme a zmiešame s cukrom, škoricou a kukuričným škrobom. Prikryjeme. Jablká by mali byť mäkké.
- Vyvaľkáme si pomúčené lístkové cesto na hrúbku približne 3mm a rozdelíme na pravidelné obdlžníky, tak aby nám vznikli páry. Pretože na jednu časť budeme ukladať jablká a druhou časťou ich prikryjeme, tak aby nám vznikla taštička.
- Okraje taštičky poriadne utesníme, tak aby nám z nej nevytiekla jablková plnka. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a navrchu urobíme 3 zárezy.
- Posypeme cukrom a pečieme 15 minút na 200 stupňoch.
PS: Ak sa vám nechce zapínať rúru, môžete použiť toastovač. Z vyvaľkaného lístkového cesta povykrajujeme štvorce (alebo trojuholníky, podľa typu sendvičovača) a jednu stranu potrieme maslom.
Vykrojené útvary kladieme namazanou stranou do rozohriateho sendvičovača, do stredu dáme jablkovú plnku a priklopíme ďalšim vykrojeným útvarom, namazanou stranou hore.
Taštičky necháme vychladnúť a podávame s vanilkovou zmrzlinou, alebo ako skvelý zákusok ku káve.
Ďalšie recepty
Zdravé a chutné recepty, ktoré si pripravíte rýchlo a jednoducho.
